‘KIND VAN 9’

 

Herken je dit als leerkracht of ouder?

De klas lijkt wel een kippenhok, met veel meidenvenijn en opeens een teveel aan haantjes?
Veel openlijke ruzies. Maar ook teruggetrokken kinderen. Kinderen die niet meer graag naar school gaan.

Buikpijn klachten en huilbuien.
Pré puberteit? Vaak is er sprake van veel tegenstrijdige gevoelens waardoor kinderen in verwarring raken en jullie, de ouders en de leerkrachten, je dikwijls zorgen maken om het gedrag wat het kind laat zien.

Dan hebben we vast te maken met de magische leeftijd van 9.

Het 9e levensjaar is zo belangrijk  en cruciaal voor de persoonlijke ontwikkeling. In deze levensfase gebeurt er ontzettend veel in een kinderlijf, maar dit is lang niet altijd zichtbaar aan de buitenkant. Ieder kind gaat op zijn eigen unieke manier door deze levensfase heen maar toch zijn er een heleboel onderlinge overeenkomsten.

Het ‘Kind van 9’ zit in de levensfase van 7 tot 14. Dus sluiten we ook de 8 en 10 jarigen niet uit.

Kind van 9
Kom eens luisteren naar een bijeenkomst  over deze doelgroep.  Ik geef jullie inzichten en tools om direct met deze bijzondere doelgroep aan de slag te gaan. Voor jou als leerkracht in de klas maar ook voor jullie als ouders thuis.

Doelgroep: kinderen rond de leeftijd van 9.

Deze bijeenkomsten zal ik aanbieden in mijn eigen praktijk ruimte.
Uiteraard wil ik deze ook op locatie verzorgen.
Vraag even naar de mogelijkheden middels een bericht of telefoontje.

Indien we met z’n allen meer bewust zijn van deze doelgroep kunnen we ze beter begrijpen en begeleiden.  Zou dat niet mooi zijn?       

Uiteraard bevestigt de uitzondering de regel en is er voor een enkel kind meer diepgang en hulp nodig. We zullen dan samen op zoek gaan naar de juiste begeleiding  binnen de praktijk.

 

Ivm de verhuizing kan ik bovenstaande tot nader bericht niet aanbieden. Heb je een persoonlijke vraag hierover, mag je altijd bellen.