Waar broed jij op vraagt ze……?

Deze vraag stelde een lieve coach collega mij de vorige week. Zij was zelf druk in de weer met plannen maken voor haar praktijk. Lieve bezige drukke bij vol met kennis en kunde.
Een andere lieve coach collega van mij is herstellende van het Corona virus, kan nog geen stap buiten de deur zetten, laat staan dat ze druk bezig is met plannen voor haar praktijk.
Een vriendin probeert zoveel mogelijk structuur in hun leventje thuis te creëren, terwijl de ander geniet van het niks doen. En weer een andere zet zich volledig in voor de medemens.
En alles is goed……

Ik zelf kijk met verbazing om mij heen. Iedereen in elk systeem probeert het beste te doen. Iedereen heeft een mening en sommigen roepen deze heel hard op tv, social media en tegen elkaar.
Zoveel verschillen. De een roept dat een virus niet bestaat en de ander is bezig om eea wetenschappelijk uit te leggen en het virus te onderzoeken.
Mensen zijn bang voor het virus en anderen weer niet.
Ik lees ook dat artsen zich tegen spreken over bijvoorbeeld de mensen die in een risico groep vallen.
En alles is goed……

Wat ik zie is dat men blijft strijden om elkaar te overtuigen van ‘onze waarheid’.
We gaan voor ons gelijk en we beginnen steeds harder te roepen nu alles langer duurt met minimale versoepeling. De vraag is of er door het ‘willen overtuigen’ en het ‘harder roepen’ daadwerkelijk iets gaat veranderen binnen de systemen. Waarschijnlijk niet heel veel. Een systeem is een systeem en blijft een systeem. Met regels en afspraken.
En alles is goed……

Als ik er naar kijk van een afstand, kan ik alleen maar concluderen dat ik verstil. Ik stond erbij en keek ernaar. Kies je eigen waarheid, kies je eigen geluk. Ga niet voor je gelijk, ga niemand uit jouw systeem overtuigen waarom je iets wel of juist niet doet in deze tijd. Blijf kritisch en dicht bij jezelf. Geloof in je eigen waarheid en ren niemand achterna. En laat anderen leven vanuit hun eigen waarheid. Leven en laten leven.
En alles is goed…..

Adem in en adem uit. Kies voor jezelf, ben lief voor jezelf.
Jij en ik maken het verschil, ongeacht welk systeem, wanneer we in verbinding zijn met de ander, die verbinding is het meest waardevol….……de rest doet er dan niet toe, geen regels, geen afspraken, niet je gelijk.
Ik blijf nog even stil en broed voorlopig nog nergens op.
En ook dat is goed…..

Liefs Esther

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *