Kindercoaching

Het woord kindercoaching vind ik op zich een vreselijk woord. Geen enkel kind zou dusdanig in de knel moeten zitten dat het afhankelijk is van coaching.

In onze huidige maatschappij is dit helaas wel realiteit.

 

 

Ieder kind is uniek en ik zal er zorg voor dragen dat ik uw kind op mijn eigen persoonlijke wijze zal begeleiden. Het is van belang dat beide ouders hiervoor openstaan. Ouder(s)/verzorger(s) worden betrokken en geïnformeerd. Het is altijd een samenspel van ouders, kind en wellicht andere betrokkenen uit zijn/haar omgeving. (bv school)

Voor een (kinder) coaching traject zullen we starten met een kennismakingsgesprek. Er moet een beiderzijdse drive zijn om het traject van start te laten gaan.
Daarna volgt er soms een intakegesprek met de ouder(s)/verzorger(s), waarin we de hulpvraag zullen uitwerken. Vervolgens start de coaching. Coaching is geen therapie en dus een kort lopend traject.
Deze zal bestaan uit (gemiddeld) drie sessies met het kind. Daarna zullen er, in overleg, één of twee sessies met één van de ouders plaatsvinden. Indien nodig plannen we een eind (evaluatie) gesprek.

Een laagdrempelige aanpak, een bredere kijk en zonder oordeel zal ik de begeleiding laten plaatsvinden. Vaak door middel van spel en andere methodieken die ik als gediplomeerd coach beheers.

Ivm de verhuizing kan ik bovenstaande tot nader bericht niet aanbieden. Heb je een persoonlijke vraag hierover, mag je altijd bellen.